Blog

Lucarne sau Luminatoare? Alegerea Potrivita pentru Proiectul Dumneavoastra

Postat de Admin In idei Decor

Atunci când vă construiţi propria casă fiecare detaliu contează, pentru ca locuinţa dumneavoastră să arate perfect. Unele dintre cele mai importante ale oricărei case sunt ferestrele – vă vom descrie aşadar care sunt caracteristicile funcţionale ale tipurilor de ferestre pe care ar trebui să le luaţi în considerare atunci când vă construiţi propria casă.

thumb_P821_view2

Lucarnele

 

Lucarnele sunt ferestre uşor de curăţat, şi au avantajul de a reduce zona de pereţi înclinaţi din pod.

 

Lumina dată de lucarne este cu 30-40% mai puţin decât cea dată de luminatoare. Aceste ferestre crează nişe în camere, astfel încât zonele care sunt la o distanţă de 4 sau 5 metri de ea sunt deja destul de acoperite destul de slab. Cu toate acestea, uniformitatea de iluminare poate fi influenţată de lăţime şi montaj.

 

Pentru ca lucarnele să fie cât mai optim de utilizat, vă oferim câteva reguli simple:  

 

Suprafaţa ferestrei ar trebui sa fie minim 1/8 din suprafaţa totală a camerei.

 

Locaţia pervazului trebuie să fie la o înălțime de aproximativ 90 cm de la podea.

 

Înălțimea deschiderii ferestrei este ideală de aproximativ 120-150 cm. 

11

 

Ferestrele de mansardă

În ciuda faptului că instalarea ferestrelor luminator (ferestre tip velux) este mai scumpă decât cea a ferestrelor în perete, acoperişul este construit direct cu astfel de ferestre, fiind mai ușor și mai rapid.

Fereastra luminator permite cu 30-40% mai multă lumină naturala decât lucarnele şi oferă o iluminare mai uniformă.

Cu toate acestea, aceaste ferestre se murdăresc mult mai repede şi necesită cu atat mai multă întretinere cu cât înclinaţia este mai mare.

În timpul iernii, ferestrele pot fi acoperite de zăpadă şi devine dificilă luminarea şi aerisirea încăperii. Vara, dimpotrivă, lumina soarelui poate duce la o supraîncălzire a camerei.

Proporții de urmat în timpul de instalare a ferestrei de mansardă:

Din moment ce o astfel de fereastră transmite mai multă lumină, dimensiunea acesteia ar trebui să fie optim 1/8-1/10 din suprafața totală a camerei. În cazul în care ferestrele de acoperiş sunt prea mari, camera de la mansarda necesită un consum mai mare de energie din cauza încălzirii.

 

Marginea inferioară a ferestrei este recomandat sa fie la 90 – 110 cm şi la o înălţime de 185 – 205 cm deasupra podelei. În unele cazuri, puteţi plasa mai multe ferestre, chiar unele lângă altele. O astfel de decizie va revitaliza un interior şi îl va face mult mai interesant.

622

8

 

Toate proiectele DailyProject cu acoperis tip mansarda sunt concepute pentru o iluminare optima, dar la cerere, se pot adauga, modifica sau elima ferestrele. Pentru a comanda accesati https://dailyproject.ro/planificare-individuala/ si spuneti-ne cum v-ati dori sa arate casa ideala sau alegeti unul dintre proiectele existente pe site-ul nostru https://dailyproject.ro/proiecte/

 

 

Comentarii


+ four = 7